Hoe kunnen autobedrijven hun wagenpark beter online aanbieden?

Steeds meer aankopen worden online gedaan, dit is een trend die al vele jaren bezig is aan een ongekende groei. Voor autobedrijven geldt dit ook, waar vroeger de mensen naar een fysieke garage moesten om de auto’s goed te bekijken kan dit tegenwoordig ook online. Bijvoorbeeld op de website van een autobedrijf zelf of via grotere websites zoals Autoscout24 en Autotrader. Veel autobedrijven en garages willen dan ook graag hun aanbod op een betere manier online zetten, hoe kunnen ze dit nou doen?

Besteed aandacht aan de website

Om de auto’s op een mooie manier op de website te tonen, moet de website natuurlijk eerst ook goed gevonden kunnen worden. Wanneer bijvoorbeeld zowel de content als de technische kant van de website niet in orde is, is de kans groot dat potentiële klanten eerder op de website van de concurrent komen en dat wil je natuurlijk kunnen voorkomen. Om je website op alle gebieden te verbeteren kan je gebruik maken van de diensten van een online marketing of SEO (Search Engine Optimization) bedrijf. Deze bedrijven kunnen je helpen met het hoger in google laten komen van je website, gegarandeerd dat je meer bezoekers krijgt.

Maak gebruik van een auto studio

Steeds meer garages en autobedrijven maken gebruik van een eigen professionele auto studio. Hiermee kunnen deze bedrijven op een zeer professionele en toch makkelijke manier goede foto’s maken van de auto’s. Deze auto studio’s worden zeer compleet ingericht en om de workflow zo goed mogelijk te houden zijn ze ook nog eens makkelijk te bedienen. Een professionele auto studio bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

  • Goede verlichting. Verlichting is zeer belangrijk bij het maken van een goede foto, bij een foto van een auto is dat natuurlijk dan ook niet anders. Het is belangrijk dat er geen natuurlijk daglicht bij de studio komt, bijvoorbeeld door een raam of dakkoepel. Hierdoor kunnen ongewenste schaduwen en andere effecten ontstaan.
  • Een draaiplateau. Het draaiplateau wordt door velen nog steeds ernstig ondergewaardeerd, het is cruciaal voor snelle fotosessies. Het is namelijk belangrijk dat de voertuigen in ongeveer dezelfde lichtsetting worden gefotografeerd. Buiten dat is het natuurlijk ook gewoon erg makkelijk om het voertuig 180 graden te draaien en zo de studio uit te rijden.
  • Camera’s en software. Een foto maken kun je natuurlijk niet doen zonder een goede camera, in het geval van autofotografie zowel een 360 graden camera voor exterieur foto’s en een camera voor het interieur. Ook de benodigde software wordt erbij geleverd, hierdoor kan je prachtige fotoseries maken met de druk op een knop.