Drie tips als je op zoek gaat naar een nieuwe auto

Heb jij net je auto verkocht en ga je nu op zoek naar een nieuwe auto? Je kunt je zoektocht naar je nieuwe auto op veel plekken beginnen. Je kunt naar een dealer gaan, je kunt op verschillende websites kijken waar occasions worden aangeboden of je gaat op zoek naar een pareltje op Marktplaats. Maar hoe vind je nu de auto die het beste bij jouw wensen past? Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten, om de kans zo hoog mogelijk te houden dat jij de auto van je dromen vindt. Wij vertellen je er graag meer over zodat jouw zoektocht naar een nieuwe auto wat makkelijker wordt.

Technische eisen

Als je zomaar gaat zoeken zonder doel, dan vind je waarschijnlijk niet wat je zoekt. Bepaal daarom vooraf wat je zoekt in een auto. Zoek je een automaat of juist niet? Wil je een 3 deurs of een 5 deurs auto? En is het bouwjaar van belang voor je? Als je die wensen vooraf in je hoofd hebt zitten, maakt dat het zoeken een stuk makkelijker. Zo houd je een beetje overzicht in het grote aanbod aan auto’s dat er te vinden is. Kom je er niet uit wat betreft je technische wensen, laat je dan informeren door iemand die verstand heeft van auto’s. Het zal je zoektocht uiteindelijk makkelijker maken.

Bepaal je budget

Autorijden kost geld. Je hebt de aanschaf van een auto, de kosten voor de verzekering van je auto, het onderhoud en nog andere kosten. Met name de aanschafprijs zal de grootste investering zijn. In vrijwel elke prijsklasse zijn er auto’s te koop, en het is daarom aan te raden om vooraf te bepalen wat je maximaal wil betalen voor een auto. Zo kun je gericht gaan zoeken naar bepaalde modellen en is de kans kleiner dat je verliefd wordt op een auto die eigenlijk niet in je budget past.

Kies je favorieten

Het is niet aan te raden om zomaar op elke auto te reageren die voor een deel aan jouw wensen voldoet. Voordat je het weet heb je gereageerd op tientallen auto’s, en zie je door de bomen het bos niet meer. Verzamel eerst alle informatie over de verschillende auto’s die jouw aandacht getrokken hebben, slaap er een nachtje over en bepaal de volgende dag van welke drie auto’s je graag meer wil weten. Maak ook altijd een afspraak voor een proefrit, zodat je zelf kunt ervaren of deze auto echt iets voor jou is.

Genoeg keuze voor een nieuwe auto, en het is dan ook niet makkelijk om jouw droomauto te vinden. Wij hopen dat je met deze tips een goede keuze kunt maken. Veel rijplezier met jouw nieuwe auto!