Zo heb je je auto binnen no-time verkocht

Misschien heb je behoefte aan een grotere of juist kleinere auto, of ben je deze auto simpelweg beu. Dan is het een logische stap om je auto te verkopen. Ben je van plan om je auto zelf te gaan verkopen, maar weet je niet goed hoe? In dit artikel geven we je een aantal tips, zodat jouw auto binnen no-time verkocht is.

 

Een auto verkoopt niet vanzelf, daar moet je moeite in steken. Je kunt je auto natuurlijk voor je huis zetten met een bordje waarop je telefoonnummer en ‘TE KOOP’ staat, maar dan pak je het niet heel professioneel aan. De kans dat je auto dan ook echt verkocht wordt, is niet zo groot. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de verkoop van je auto te versnellen.

Laat een onderhoudsbeurt doen

Een koper wilt graag de zekerheid dat hij een betrouwbare auto aanschaft. Als er net een onderhoudsbeurt is uitgevoerd, wordt dat vertrouwen vergroot, aangezien er dan een professional naar de auto heeft gekeken. Er wordt precies in kaart gebracht wat er eventueel aan de auto mankeert en wat er allemaal aan de auto is gedaan.

Zorg voor een APK keuring

Om vrijwel dezelfde reden als we hierboven schreven, is het verstandig om een APK keuring te laten doen. Daarbij zien auto eigenaren het laten doen van een APK als iets vervelends en zien ze daar vaak tegenop. Als de auto net APK gekeurd is, geeft dat een extra voordeel voor de kersverse eigenaar.

Zorg voor een schone auto met een wasbeurt bij Carwash&Go

Als een auto enorm vies is, dan ziet die er uiteraard niet erg aantrekkelijk uit. Zorg er daarom voor dat de auto er zowel van binnen, als van buiten netjes uitziet. Je kunt je auto natuurlijk zelf poetsen, maar je kunt hem dan ook een professionele buurt geven, bij bijvoorbeeld Carwash&Go. Hier kun je je auto laten poetsen zodat hij er weer als nieuw uitziet voor een zacht prijsje.

Maak mooie foto’s

Als je auto dan goed schoon is, kun je beginnen met het maken van de foto’s. Zorg ervoor dat die mooi scherp zijn en dat het geen wazige, pixelige plaatjes zijn. Iedereen kent wel iemand die voor zijn of haar hobby foto’s maakt. Vraag diegene een paar foto’s te maken van jouw auto, zo weet je zeker dat je goed zit. Maak niet alleen foto’s van de voor-, zij- en achterkant, maar ook van de binnenkant. Zet het dashboard en de bekleding goed op de foto en ook bijvoorbeeld de wielen. Hoe meer foto’s hoe beter, want zo kunnen potentiële kopers al goed zien waar ze mee te maken hebben nog voordat ze zijn komen kijken.

Plaats een goede advertentie

Als laatste is het enorm belangrijk dat je een goede advertentie plaatst. Vermeld hier alle details van de auto, waaronder de prijs, de kilometerstand, eventuele gebreken, wanneer de auto een onderhoudsbeurt en APK heeft gehad, enzovoorts. Wees vriendelijk in de advertentie en benoem de positieve punten van de auto op een positieve manier, zodat de koper een positief gevoel krijgt bij de auto en je niet te opdringerig overkomt.