Welke opties heb je voor de bekleding van je autostoel?

Tegenwoordig kan je allerlei handige snufjes laten inbouwen in je auto bekleding en autostoelen. Bij nieuwe automodellen zitten er vaak al wat opties in de standaardmodellen. Zo kan je autostoelen nemen met stoelverwarming, een massagefunctie of ventilatie. Wanneer de stoelen beschadigd zijn, is het ook mogelijk om het auto leer te laten herstellen door Legal Shine. Ben jij benieuwd welke opties er nog meer zijn? Lees dan snel verder!

Stoelverwarming in de auto

Het is mogelijk om stoelverwarming in je auto te laten bouwen. Deze verwarming komt dan in de rugsteun en in het zitvlak van de autostoel. Met behulp van een schakelaar kun je dan de stoelverwarming aan- en uitzetten. Zo zit je er lekker warm bij in de winter.

Autostoel met ventilatiesysteem

Naast stoelen met stoelverwarming kan je ook een ventilatiesysteem in laten bouwen. Dit is vooral handig voor auto’s met lederen bekleding. Leer wordt namelijk best wel snel warm. Wanneer je de auto in de zon hebt geparkeerd, wordt het leer erg heet. Met een ventilatiesysteem in de autostoel kan je het leer laten afkoelen en hoef je niet bang te zijn dat de stoel heel heet is als je erop gaat zitten.

Autostoel met lumbaalsteun

Autostoelen kunnen voor rugklachten zorgen. Zeker voor mensen die lang zijn, is het lastig om een stoel te vinden die goed is voor hun rug in een middenklasse auto. Een optie is dan om een lumbaalkussen in te laten bouwen. Dit is een kussen ter hoogte van de onderrug. Het kussen is van rubber en heeft een pompje waarmee je het kussen naar eigen wens kunt oppompen. Zo heb jij altijd voldoende ondersteuning aan de onderrug.

Massagefunctie in de autostoel

Meestal zit er bij de luxe automodellen al een massagefunctie ingebouwd in de stoelen, maar wanneer dit bij jouw auto niet het geval is, kun je ervoor kiezen om dit later nog in te laten bouwen. Dit massagesysteem kan dan tijdens het rijden verschillende spiergroepen in je rug masseren. Zo kom je tijdens het autorijden helemaal tot rust en kom je ontspannen aan op de plek van bestemming. Ideaal dus!