Voordelig autoruiten aanschaffen via Autoglas Concurrent

Autoruiten vervangen kan om diverse redenen helaas noodzakelijk zijn. Bij de zijruiten of achterruit bijvoorbeeld omdat deze in duizenden stukken is gebroken. De voorruit kan daarnaast flinke barsten vertonen na een botsing of andersoortig ongeluk. Deze autoruiten vervangen kan gelukkig voordelig en snel via Autoglas Concurrent. Waarom de prijzen hier aanzienlijk lager zijn dan bij een merkdealer, leggen we u graag uit. Door het brede aanbod en het handig kunnen sorteren van de producten per merk en model, is het voor iedere autobezitter erg eenvoudig om autoruiten aan te schaffen via Autoglas Concurrent. Het is hierdoor altijd mogelijk snel weer veilig de weg op te gaan met uw auto.

After market autoruiten via Autoglas Concurrent aanschaffen

Via Autoglas Concurrent kunt u ervoor kiezen om after market autoruiten aan te schaffen. Veel mensen kiezen bij een ruitvervanging voor de producten en diensten van een merkdealer. Wat zij wellicht niet weten is dat de prijzen bij een merkdealer aanzienlijk hoger liggen dan eigenlijk noodzakelijk is. Dit komt omdat alleen merkdealers autoruiten mogen verkopen waarop een merklogo te zien is. Wanneer u bijvoorbeeld een Mercedes heeft, dan kunt u dus alleen bij een geregistreerde merkdealer een autoruit kopen waar het Mercedes-logo op staat. Het voordeel voor de merkdealers van dit alleenrecht is dat ze de prijzen hoger kunnen maken dan nodig is om uit de kosten te komen. De winst voor de merkdealer is dan ook aanzienlijk.

After market autoruiten die u bij Autoglas Concurrent kunt aanschaffen beschikken niet over een merklogo. Dit wil echter niet zeggen dat de kwaliteit lager is. Deze is namelijk exact hetzelfde als van autoruiten waar wel een merklogo op is geplaatst. Sterker nog: de autoruiten komen vaak uit precies dezelfde fabriek en zijn op dezelfde manier en van dezelfde materialen gemaakt. Het grote verschil zit hem voor u als autobezitter in de prijs. After market autoruiten mogen door het ontbreken van het merklogo ook door niet-merkdealers worden verkocht en daarom is concurrentie mogelijk. De prijzen zijn aanzienlijk lager vanwege deze marktwerking. Wanneer u niet te veel wilt betalen voor nieuwe autoruiten, dan zijn daarom after market autoruiten de beste keuze.

Wanneer mijn autoruiten vervangen?

Niet alle autoruiten zijn hetzelfde. De voorruiten van alle auto’s zijn van gelaagd glas gemaakt, terwijl de zij- en achterruiten meestal van gehard glas zijn. De voorruit bestaan uit drie lagen: twee lagen glas met daartussen een laag PVB-folie. De laag folie houdt het glas bij elkaar wanneer er een harde impact op de ruit komt, zoals bij een ongeluk of bij vandalisme het geval is. Omdat de voorruit bij het productieproces snel is verhit en vervolgens langzaam is afgekoeld, zijn ze zeer sterk. Bij een harde impact kan er echter wel een sterretje ontstaan of een barst in de voorruit komen. Een sterretje kan nog worden gerepareerd wanneer deze kleiner is dan drie centimeter. Bij een grote barst of een barst in het directe gezichtsveld is het zaak om snel Autoglas Concurrent een online bezoek te brengen.

De zijruiten en achterruit kunnen bij een harde impact in duizenden kleine stukjes uiteenvallen. Dit komt omdat deze autoruiten van gehard glas zijn gemaakt. Gehard glas is snel verhit en snel afgekoeld en bestaat uit één laag glas. Door deze productiemethode zal het glas niet in grote scherven uiteenvallen, maar juist in kleine stukjes die een stuk veiliger zijn voor de inzittenden. Het nadeel is wel dat deze autoruiten direct geheel ontbreken wanneer ze een impact te verwerken krijgen. Wanneer u niet snel deze autoruiten vervangt, dan kan dit grote nadelen met zich meebrengen:

  • Dieven kunnen eenvoudig de auto in
  • Weer en wind kunnen het interieur beschadigen
  • Veel lawaai bij het rijden
  • Verminderde veiligheid voor de inzittenden

Zelf autoruiten monteren of dit uitbesteden

Via Autoglas Concurrent is het mogelijk om autoruiten te bestellen en deze vervolgens zelf te vervangen. Wanneer u deze kennis niet in huis heeft, zijn wij ook het ideale adres. FOCWA-gecertificeerde partners komen snel op locatie de autoruit vervangen en doen dit tevens tegen scherpe tarieven. Om snel weer veilig en betrouwbaar de weg op te kunnen met uw auto is de autoglas service van Autoglas Concurrent ongeëvenaard.