Vier tips voor het verkopen van je auto

Ben je toe aan een nieuwe auto? De kans is dan groot dat je je oude vierwieler wilt verkopen. Natuurlijk kun je het ook inruilen bij de dealer waar je je nieuwe auto gaat kopen, maar lang niet altijd krijg je dan zoveel geld voor je voertuig als mogelijk is. Het kan daarom beter zijn om je auto te verkopen via Marktplaats of via een ander platform, al is dat natuurlijk wel meer werk. Voor welke optie je ook kiest, het is sowieso van belang dat je gebruik maakt van de onderstaande tips. 

Maak de auto schoon 

Als je een nieuwe auto gaat kopen dan ga je natuurlijk niet kiezen voor een vies exemplaar. Daarvoor wil je het afsluiten van je autoverzekering liever niet doen, een schone vierwieler heeft altijd de voorkeur. Dit is ook het geval bij het verkopen van je huidige auto, die moet zeker schoongemaakt worden voordat je kunt beginnen met de verkoop. Rijd dus naar een wasstraat toe met je vierwieler zodat de buitenkant schoongemaakt kan worden. De binnenzijde moet je daarentegen toch echt zelf doen. In principe kun je er ook voor kiezen om een specialist in te schakelen hiervoor, maar dit kost natuurlijk wel extra geld.

Repareer cosmetische onvolkomenheden

Ongeacht hoe goed, hoe betrouwbaar en wat voor een perfecte onderhoudsgeschiedenis je auto heeft, alsnog is de eerste oogopslag erg belangrijk. Vaak weten mensen al dat ze iets gaan kopen of juist niet op het moment dat ze voor het eerst naar iets kijken. Dit is dus ook het geval bij een voertuig. Heeft je auto cosmetische onvolkomenheden? Het is dan zeker verstandig om dit te repareren. Als je dit zelf kunt doen dan is dat natuurlijk perfect, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Je zult je vierwieler dan toch naar een garage of monteur moeten brengen.

Zorg voor de goede documentatie

Daarnaast is het ook van belang om te zorgen voor de goede documentatie als je je auto gaat verkopen. Hierbij moet je denken aan de documenten over je autoverzekering zodat de koper weet hoe hoog de premie ongeveer zal zijn, maar het kan ook slim zijn om de bonnen van het onderhoud aan je auto te bewaren. De onderhoudshistorie is echt het belangrijkste stuk documentatie, dit laat namelijk zien hoe goed de auto eigenlijk is. Je moet dan ook zeker het onderhoudsboekje bij de hand houden als je de vierwieler gaat verkopen. 

Laat de auto lekker ruiken

Ook als je de auto al schoongemaakt hebt kan er nog een vreselijke geur hangen in de vierwieler. Dit is bijvoorbeeld het geval als je erin rookt of je auto er regelmatig in zit als je gaat wandelen in een park of bos. De kopende partij zal naar alle waarschijnlijkheid niet bepaald blij worden van deze geuren. Het is dan ook slim om de auto lekker te laten ruiken. Je kunt dit op diverse manieren doen, al werken ze helaas niet allemaal even goed. Probeer daarom diverse methoden uit om te zorgen voor een lekkere geur in de auto.