Met deze simpele manieren maak jij jouw cabriodak weer schoon

Wanneer je een cabrio heb je dit probleem vaak: een vieze dak. Vooral de softtop wordt snel vies. Dit komt vooral omdat het hier in Nederland niet altijd lekker weer is. Maar hoe maak je nou het beste deze schoon? Daar kom jij achter na het lezen van dit artikel.

 

Pas de beste methode toe

Natuurlijk moet je de juiste methode toepassen wanneer je je cabriodak wilt reinigen. De twee beste methodes die je daarvoor kunt gebruiken zijn het impregneren of het reinigen met groene zeep. Beide methodes kun je toepassen en zijn op hun eigen manieren de beste.

 

Reinigen met groene zeep

Voor deze methode heb je enkel een zachte borstel, groene zeep en lauwwarm water nodig. Meng het water en de groene zeep eerst goed met elkaar en breng vervolgens (zachtjes) het mengsel met de borstel aan. Laat dit vervolgens een aantal uur (het liefste een hele nacht) intrekken. Spoel daarna de kap grondig schoon, gebruik genoeg water en zorg ervoor dat geen enkel zeep achterblijft.

 

Impregneren

Dit is de meest risicovolle methode van de twee. Doordat er in het impregneermiddel veel chemicaliën zitten die meer aantasten dan schoonmaken. Je wilt namelijk dat je dak lang genoeg meegaat. Wanneer je gaat impregneren wordt de levensduur van je softtop extreem verminderd doordat deze sneller gaat verkleuren.

 

Glazen ramen schoonmaken

De ramen schoonmaken is wel verstandig om te doen. Dit kan je vrij gemakkelijk doen door een sopje te maken van water, milde glasreiniger of schoonmaakmiddelen op waterbasis. Gebruik een zachte doek en veeg in de richting mee van de koperbanen. Wanneer je dit niet doet kun je de achterruitverwarming beschadigen

 

Plastic ramen schoonmaken

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je plastic ramen hebt in plaats van glazen ramen. In dat geval moet je deze weer op een totaal andere manier schoonmaken. Glasreiniger is namelijk niet verstandig om op plastic te gebruiken. Voor plastic ramen kun je gewoon een mengsel maken van groene zeep en water. Veeg met een zachte doek van links naar rechts of van boven naar beneden om swirls te vermijden.