Je auto verkopen met deze tips

Wanneer je nog nooit een auto hebt verkocht, weet je misschien niet goed hoe je dit het beste aan kunt pakken. Daarom geven we je in dit artikel wat tips!

 

De juiste vraagprijs

De eerste stap bij het te koop zetten van je auto, is het bepalen van de vraagprijs. Het is belangrijk dat je een passende vraagprijs hanteert. Vraag je teveel, dan ga je je auto niet verkocht krijgen. Wanneer je echter weer te weinig vraagt loop je geld mis. Je zult dus de juiste vraagprijs moeten vinden. Dit kun je op verschillende manieren doen. De eerste optie is een schatting maken aan de hand van vergelijkbare auto’s die te koop staan. Naast het merk en model, zijn zaken als het bouwjaar en de kilometerstand hierbij van belang. Een andere optie is om een betaalde taxatie uit te laten voeren. Hierbij kijkt er iemand met kennis en ervaring naar de waarde van je auto. Het kost misschien wat, maar dan heb je waarschijnlijk wel meteen een passende prijs.

 

Je auto poetsen

Waarschijnlijk heb je geen zin om een auto te poetsen die je toch gaat verkopen. Toch is het verstandig om de auto een beetje schoon te maken voordat er een potentiële koper komt kijken. Een vieze auto is immers een stuk minder aantrekkelijk dan een auto die er verzorgd uitziet.

 

Auto verkocht: wat nu?

Je hebt een koper gevonden voor je auto. Mooi! Maar hoe nu verder? Allereerst zul je de auto (na betaling) over moeten schrijven. Vaak kun je dit doen bij winkels als een Primera of Bruna. Vervolgens is het verstandig om te vragen om een vrijwaring. Dit is een bewijs dat jij niet meer de eigenaar bent van de auto. Naast dat dit er voor zorgt dat eventuele boetes niet voor jouw rekening zijn, kun je hiermee vaak vroegtijdig je autoverzekering opzeggen.

 

Auto snel verkopen

Wil je snel van je auto af, of ben je nog opzoek naar een andere Occasion in Roosendaal en omstreken?