Verkoop uw auto gratis voor de beste PRIJS!

Zelfrijdende auto begonnen aan tocht door Amerika

De auto van het bedrijf Delphi is aan een tocht van vijfduizend kilometer begonnen in Amerika. De autonome auto zal van San Francisco naar New York rijden in naar schatting tien dagen.

 

De Audi SQ5, voorzien van camera’s, laser- en radartechnologie, wordt getest op verschillende terreinen. Het is de bedoeling dat de auto zelfstandig handelt in bepaalde situaties, maar mocht dit niet lukken dan is er een bestuurder in de auto aanwezig die kan ingrijpen. In een eerdere test van het Amerikaanse programma “Good Morning” bleek namelijk een ingreep nodig op het moment dat de auto zich langs wegwerkzaamheden begaf (filmpje).

Afgelopen zondag is de zelfrijdende auto van Delphi vertrokken vanuit San Francisco. Via Twitter werd bekend gemaakt dat de auto in circa vijf uur tijd 600 kilometer had afgelegd. Het is voor Delphi belangrijk dat de auto tijdens deze testrit op allerlei scenario’s wordt getest. Het zal moeten uitwijzen hoe de auto met haar geavanceerde techniek reageert op verschillende weersomstandigheden en terreinen.