Verkoop uw auto gratis voor de beste PRIJS!

Welke flitsapp gebruikt u?

Welke applicatie gebruikt u in het verkeer om te voorkomen dat u geflitst wordt? U kende natuurlijk Flitsmeister al maar was u al bekend met Flitser, de nieuwe dienst van TomTom of met Routeradar, van de makers van Buienradar?

Elke automobilist in Nederland kent natuurlijk de populaire app Flitsmeister. De app is uitgebracht om flitsers door te geven en daarnaast worden automobilisten gewaarschuwd voor flitsers. Het Nederlandse navigatiebedrijf TomTom heeft onlangs een eigen app gelanceerd met dezelfde functies en gaat daarmee de concurrentie aan met Flitsmeister.

Overzicht

Flitsers: 160.000 actieve gebruikers
Flitsmeister: 400.000 actieve gebruikers
CamSam: 5.000.000 gebruikers (echter vrij weinig in Nederland)
RouteRadar: 100.000 – 500.000 installaties

 

TomTom


 Flitsers

 

Flitsers-TomTomDe app gaat onder de naam “Flitsers” en is gratis te downloaden in de Google Play Store. Gebruikers van de app kunnen zelf flitsers melden en controleren deze ook zelf. Wanneer meerdere gebruikers een mobiele flitser melden zal de rest die er langs komt ook gewaarschuwd worden. De dienst is beschikbaar in ruim 15 landen, maar is helaas nog niet door iedereen te downloaden. Gebruikers van een Iphone of een Windows Phone moeten vooralsnog wachten.


Routeradar

 

Eerder deze maand bracht RTL ook al een flits-en file-app uit, genaamd Routeradar en is tevens een concurrent van Flitsmeister. De app is zowel voor iOS- als Androidgebruikers en beschikt over veel informatie betreft de verkeerssituatie. RTL is natuurlijk ook bekend van de Buienradar-app en heeft dit ook in de Routeradar-app geïntegreerd. Daarnaast geeft de app meldingen over files, flitsers en werkzaamheden, maar ook waarschuwingen van andere weggebruikers voor gevaarlijke situaties. Bekijk hieronder hoe het “gelikt” het er uit ziet:

 


CamSam

CamSamDeze app is onder de Nederlanders niet heel bekend. Vooral in het buitenland is de app razend populair. Dankzij een duidelijke interface, waarbij je als gebruiker zelf kunt instellen wat je wel en niet wilt zien (denk hierbij aan mobiele- of vaste flitspaal, etc) is de app gemakkelijk te gebruiken. Net als bij Flitsmeister en de bovengenoemde apps laat CamSam nabije flitspalen zien, houdt het uw snelheid in de gaten en kunt u als automobilist zelf flitsers melden. Tot slot maakt de app gebruik van een gevarenmeter en laat het file-informatie zien.