Verkoop uw auto gratis voor de beste PRIJS!

Verkooprecord Volkswagen, BMW en Mercedes-Benz

auto'sVolkswagen Group heeft voor het eerst sinds haar bestaan meer dan tien miljoen auto’s weten te verkopen. Dit maakte de Duitse autofabrikant afgelopen week bekend. Met deze cijfers voldoet Volkswagen aan haar doelstelling voor 2014. Tevens ging de verkoop van het hoofdmerk Volkswagen met 9 procent omhoog tot 6,12 miljoen auto’s.

Daarnaast steeg de verkoop voor Skoda, wat ook onder Volkswagen Group valt, met 12,7 procent. Voor Seat was dit 10 procent en Audi had een stijging van 10,5 procent.

 

Mercedes-Benz

Voor Mercedes-Benz kwam de verkoop over 2014 ook zeer positief uit. Moederbedrijf Daimler meldde afgelopen week een stijging van bijna 13 procent (1,65 miljoen auto’s). Hiermee is het al het vierde jaar op rij dat het Duitse merk te maken heeft met een record.

 

BMW

Bij BMW steeg het percentage met bijna 8 procent. Er werden in 2014 2,12 miljoen auto’s verkocht van de merken BMW, Mini en Rolls-Royce. Het hoofdmerk BMW had vorig jaar te maken met een stijging van 9,5 procent (1,8 miljoen voertuigen). Volgens de Duitse autofabrikant was 2014 het beste jaar ooit voor het merk BMW, Rolls-Royce en de motorfietsenverkoop.