Verkoop uw auto gratis voor de beste PRIJS!

Verkoop nieuwe auto's gestegen

Nieuwe auto verkopen

Er zit een stijgende lijn in de verkoop van personen- en bedrijfswagens sinds het jaar 2011. Doordat de omzet is gestegen neemt het vertrouwen toe bij autoverkopers. Vooral personenauto’s waren zeer geliefd in het tweede kwartaal. Ruim 50 procent van de gehele omzet komt hier uit voort. Vergeleken met vorig jaar steeg de omzet met 3 procent.

Bedrijfswagens deden het ook goed in het afgelopen kwartaal. De omzet steeg met 14 procent, terwijl het aantal verkochte bedrijfswagen steeg naar 19.000 stuks. Dat is een stijging van ruim 18 procent.

 

Motoren

Motoren boekten voor het zesde kwartaal op rij een groei van meer dan 10 procent. Het afgelopen kwartaal steeg de omzet met 14 procent. In aantallen betekende dat 4.250 motoren met een nieuwe eigenaar in het tweede kwartaal. Dat is 11 procent meer dan het jaar ervoor.

De afgelopen 3 jaar kromp de omzet van autobedrijven. Deze cijfers zijn dus ook een lichtpuntje als het gaat om de verkoop van nieuwe personen-, bedrijfswagens en motoren. Desondanks ligt het niveau nog ver onder het top jaar in 2007.