Verkoop uw auto gratis voor de beste PRIJS!

Tweedehands auto verkopen aan een handelaar

Na een aantal trouwe dienstjaren besluit je je tweedehands auto toch te verkopen. Een tweedehands auto verkopen aan een handelaar/dealer is een optie, maar is dat ook de beste optie? Je gaat zoeken op internet en komt erachter dat er verschillende manieren zijn om je auto te verkopen, namelijk via:

  • Een automarktplaats
  • Een dealer (inruil)
  • Een autohandelaar

Elke mogelijkheid heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Tweedehands auto verkopen via een marktplaats

occassion verkopen
Je auto verkopen via een automarktplaats als Autoscout24 of Marktplaats.nl kan het meeste opleveren, maar kost veel tijd. Ten eerste moeten mankementen aan de auto verholpen worden, lastig aangezien je van de auto af wil. Om een zo hoog mogelijk prijs te krijgen voor je occasion is het verstandig om de auto een goede wasbeurt te geven.  Daarnaast moet je zelf foto’s maken, een vraagprijs bepalen (bijvoorbeeld aan de hand van de ANWB koerslijst) en een overtuigende omschrijving aan je advertentie toevoegen. Ontdek de beste manier om je auto te verkopen in ons artikel over auto verkopen tips.

Als je autoadvertentie eenmaal online staat, is het verstandig deze (betaald) te promoten op Facebook en bij vrienden, een investering die je later waarschijnlijk weer terugverdient. Als het goed is, stromen de aanvragen vervolgens binnen. Alle geïnteresseerde willen graag een afspraak maken voor een proefrit. Je bent enthousiast, maar na de derde proefrit begint de irritatie al op te lopen. Uiteindelijk kan je je auto verkopen met veel pijn en moeite.

VoordelenNadelen
Relatief hoge verkoopprijsHoge tijdsinvestering
Investering in reparaties en eventuele advertentie kosten
Verkoopproces is relatief lang
Zelf de financiële afhandeling en vrijwaring regelen

 

Tweedehands auto verkopen via een autodealer

tweedehands auto verkopen via autodealer
Tijdens de zoektocht naar een nieuwe auto, kom je je droomauto tegen bij een dealer. Je bent geïnteresseerd en geeft aan dat je zelf nog een tweedehands auto kan inruilen. Hierdoor heeft de dealer een onderhandelingsvoordeel. Hij weet namelijk goed de waarde van de auto in te schatten en geeft daardoor “korting” op je droomauto.

Echter blijkt de korting vaak achteraf te laag te zijn op basis van de waarde van je auto. Check vooraf goed wat de huidige waarde is van je auto. Trek dit bedrag van de verkoopprijs af en bepaal wat je maximaal uit wil geven aan de auto.

De autodealer wil in veel gevallen je oude occasion niet in zijn showroom hebben, hij verkoopt de auto vervolgens door aan een auto opkoper.

VoordelenNadelen
Je wordt ontzorgt door de autodealerSlechte onderhandelingspositie
Kost weinig tijdRelatief lage verkoopprijs
Geen zorgen over de financiële afhandeling en vrijwaring

 

Tweedehandsauto auto verkopen aan een (online) handelaar

tweedehands auto verkopen via een online handelaar
Een tweedehands auto verkopen aan een handelaar behandelen we hier als laatste, maar is volgens ons de beste oplossing. Je kan je auto aanmelden bij je favoriete online handelaar en ontvangt binnen 24 uur een reëel bod op je auto. Het is belangrijk dat je de eventuele mankementen goed omschrijft zodat de online handelaar een realistisch beeld krijgt van de staat van de auto. Indien je akkoord gaat met het bod kun je de auto bij ons langsbrengen en indien we in de buurt zijn kunnen we deze zelf ophalen. Je ontvangt dezelfde dag nog geld voor je occasion. Zodat je het bedrag kunt besteden aan een nieuwe auto.

VoordelenNadelen
Gemiddelde verkoopprijsIn sommige gevallen kan de auto niet opgehaald worden
Geen zorgen over de financiële afhandeling en vrijwaring
Lage tijdsinvestering

 

Verkoop je tweedehands auto aan een RDW erkende handelaar.