Verkoop uw auto gratis voor de beste PRIJS!

TomTom verwacht impuls

TomTom in car

Het Nederlandse bedrijf dat autonavigatiesystemen verkoopt kampt al zeven jaar met dalende verkoopcijfers. Met de komst van zelfrijdende auto’s lijkt er een nieuwe impuls te komen.

 

Het verlies is te verklaren door ge├»ntegreerde navigatiesystemen in auto’s en natuurlijk door de komst van veel gratis navigatie-apps, aldus Harold Goddijn CEO van TomTom. Inmiddels heeft het bedrijf zijn digitale mappenstructuur vernieuwd en heeft het hierdoor nieuwe contracten afgesloten in de autoindustrie. Hiermee vernieuwt het de licentie voor bedrijven om het toe te passen in producten zoals bijvoorbeeld in een zelfrijdende auto.

Zelfrijdende auto’s zijn afhankelijk van navigatiesystemen. Kaartendiensten TomTom, Nokia en Google zijn de grootste partijen voor die markt. Echter is Nokia met “Here” nog de grootste van allemaal. Wil TomTom kans maken, zullen ze flink moeten uitbreiden en dat gaat volgens Goddijn ook gebeuren.

Zo gaat bijvoorbeeld het updaten van de kaart veranderen. Kaarten zullen zich “realtime” aanpassen aan de veranderingen in het wegennet. Hier is dus geen update meer voor nodig. Daarnaast wordt het mogelijk om feedback van andere auto’s te koppelen met hetzelfde navigatiesysteem. Als dat nog niet genoeg is wordt het de bedoeling dat data, zoals radars en hartslagmonitoren, ge├»ntegreerd wordt waardoor er heel veel data door het systeem zal gaan. “Dat is erg opwindend en eng”, aldus Goddijn.