Hoe voorkom je dat een barst in de voorruit zich uitbreidt

Omdat een barst in je autoruit grote problemen kan veroorzaken, is het belangrijk om zo snel mogelijk een reparatie van de voorruit te regelen. Totdat je je auto kunt laten repareren in een professionele garage, zijn hier enkele dingen die je moet vermijden om te voorkomen dat de barst zich uitbreidt. Houd je voorruit schoon van vuil. Als er vuil in de barst komt, kan dit ertoe leiden dat deze zich uitbreidt. Daarna kun je doorzichtige tape of doorzichtige autopoetsmiddelen over de barst heen plakken om vuil buiten de barst te houden. Het zal je zicht tijdens het rijden niet belemmeren omdat het transparant is, en het zal vuil en deeltjes uit de barst houden. Houd je voorruit uit de zon. Wanneer de zon op je auto schijnt, kan dit je voorruit opwarmen en verzwakken. Als de voorruit verzwakt, is de kans groter dat de barst groter wordt. Probeer je auto zoveel mogelijk in een garage of schaduwrijke plek te parkeren.

Houd je auto in een gecontroleerde omgeving

Extreme temperaturen veroorzaakt door externe krachten zoals de zon kunnen de barst doen groeien, net als je airconditioner of ontdooier wanneer je deze in de auto aanzet. Als je je ruiten moet ontdooien, zet dan in plaats daarvan de verwarming aan en laat de ruiten langzaam opwarmen. Druk kan ook de barst op je voorruit vergroten. Laat je ramen iets omlaag en sla niet met de deuren. Als je een ijskrabber moet gebruiken, zorg er dan voor dat je niet te veel druk uitoefent op het gebied dat gebarsten is. Vermijd het wassen van je auto totdat je de scheur hebt gerepareerd. Net als stofdeeltjes kan water in de barst terechtkomen en ervoor zorgen dat deze uitzet. Gebruik autopoets producten om je auto schoon te houden terwijl je wacht op de reparatie van de voorruit.

Rijd voorzichtig

Als er een noodgeval is, moet je misschien je auto gebruiken om ergens heen te rijden. Hoewel het niet aan te raden is om te rijden met een barst in je voorruit, zijn hier enkele tips voor tijdens het rijden. Vermijd ruw terrein. Als je rijdt over kuilen en ander ruw terrein, zal de barst uiteindelijk verder groeien. Rijd om die kuilen en andere obstakels heen totdat je je voorruit hebt gerepareerd. Als je niet meteen voor ruitreparatie in je buurt kiest wanneer je barst klein is, kun je uiteindelijk een barst krijgen die te groot is om te repareren. Op dit moment moet je je ruit vervangen en dat kost natuurlijk meer dan repareren.