Besparen op het onderhoud van je auto

Het onderhouden van een auto kan nogal een dure grap zijn. Het is helaas wel nodig omdat je anders vele jaren minder kan rijden met je auto. Daarom moet het regelmatig gebeuren en we willen je graag vertellen hoe je daar op kan besparen! 

Denk 2 keer na over schade zelf betalen of laten verzekeren

Natuurlijk is het erg vervelend als je schade rijd. Het zou nog vervelender zijn als je de hele som zelf moet betalen maar dat heeft ook zo zijn voordelen. Het is namelijk zo dat je schadevrije jaren opspaart. Dit is voordelig omdat het zo is dat je met meer schadevrije jaren steeds minder premie gaat betalen. Denk daarom goed na als je schade rijd of je het wilt laten betalen door de verzekering en zo je schadevrije jaren op geeft of dat je het zelf betaald en zo je schadevrije jaren behoud en dus uiteindelijk toch bespaart.

Houd de auto goed bij

Het goed bijhouden en schoonhouden van de auto kan er ook voor zorgen dat je sowieso niet vaak onderhoud nodig hebt in de garage. Laat je auto dus vaak bijhouden bij een carwash in Etten-Leur. Die zorgen ervoor dat je gegarandeerd minder onderhoud nodig gaat hebben en dat je auto er nog eens zo goed als nieuw uit ziet! 

Denk zelf aan vloeistoffen

In je auto zitten meerdere vloeistoffen die je zelf makkelijk bij kan houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de remvloeistof, de motorolie en de koelvloeistof. Deze kun je makkelijk zelf bijhouden maar bij de koelvloeistof moet je wel even oppassen bij het openmaken van die container. Die heeft namelijk ongeveer een half uur nodig om op een juiste temperatuur te komen en zo de druk van de container af te halen. Mocht je dat niet doen krijg je het effect van een cola fles die is geschud maar dan 10x erger. Voor deze dingen kunnen sommige garages ook kosten in rekening brengen dus denk hier aan en bespaar op je kosten! 

 

Het zelf in de gaten houden van de banden kan ook enorm veel besparen. Denk hierbij aan de bandenspanning. veel garages kunnen hier ook kosten voor in rekening brengen.