Verkoop uw auto gratis voor de beste PRIJS!

Snelwegverlichting bij slecht weer

De ANWB en Veilig Verkeer Nederland pleiten voor verlichting op de snelweg wanneer het slecht weer is. Eerder werd deze uit bezuiniging weggehaald en enkel op drukke plekken in Nederland vindbaar.

 

licht

“Het is een teken van armoe”, aldus een woordvoerder van de ANWB. Het kan namelijk in de avond nog steeds druk zijn op de weg en al helemaal bij slecht weer. Het zou met de verlichting aan een stuk comfortabeler rijden.

Ruim een anderhalf jaar geleden besloot Rijkswaterstaat om op een aantal wegen in Nederland tussen 21:00 en 05:00 en op drukke wegen tussen 23:00 en 05:00 de lichten te doven. Dit project zou een forse besparing opleveren. Momenteel is de regeling al aangepast en doven de lichten op alle betrokken wegen om 23:00 uur.

Rijkswaterstaat claimt dat automobilisten hier geen last van ondervinden. “Het gaat niet ten koste van de veiligheid, want er zijn niet meer ongevallen voorgekomen”. Volgens de dienst heeft er in de afgelopen periode met sneeuw/hagel maar een enkele weggebruiker geklaagd over donkere wegen.