Verkoop uw auto gratis voor de beste PRIJS!

Red Bull overweegt vertrek uit de Formule 1

Red Bull heeft zich beklaagd over de technische regels in de Formule 1. Adviseur Helmut Marko zegt zeer gefrustreerd te zijn over de dominantie van Mercedes en dreigt zelfs met een vertrek als de regels niet aangepast worden.

 

F1 - BRITISH GRAND PRIX 2011Volgens hem is er een gebrek aan evenwicht in de prestaties van de motoren. “In de jaren dat Red Bull dominant was werd er van alles bedacht door de FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) om onze auto’s langzamer te krijgen. Ik denk dat de FIA nu ook zoiets moet invoeren”, aldus Horner.In de Grand Prix van Australië werd afgelopen weekend duidelijk dat de bolides van Mercedes zeer dominant zijn. Zowel de eerste als de tweede plek werden opgeëist en ver daarachter volgden de andere teams. Daniel Ricciardo eindigde voor Red Bull op de zesde plaats met een ronde achterstand tot frustratie van teambaas Christian Horner.

Adviseur Helmut Marko zegt zeer ontevreden te zijn over de manier waarop de Formule 1 geregeerd wordt. “We denken ook zeker na over een vertrek uit de formule 1 als de kosten niet meer tegen de baten opwegen”, aldus Marko tegen de Duitse media. De frustraties berusten op de matige prestaties van de Renault-motor die Reb Bull gebruikt. Het ontbreekt aan power en daarnaast is de motor volstrekt niet berekend op zijn taken.

Concurrent Mercedes reageerde vervolgens met duidelijke taal. “In Jeruzalem is een muur, waar men voor kan staan en tegen kan klagen. Misschien moeten ze daar eens heen gaan”, aldus Toto Wolff, teambaas van Mercedes.