Verkoop uw auto gratis voor de beste PRIJS!

Nederlandse laadpalen in Duitsland

laadpunt

Nederlandse fabrikanten van laadpalen voor elektrische auto’s gaan de grens over. Een Nederlands consortium met netbeheerder Alliander gaat de eerste laadpaal in Berlijn afleveren.

 

Berlijners met een elektrische auto kunnen momenteel al bij circa 300 palen terecht in hun stad. Dit aantal zal worden verdubbeld. De eerste nieuwe laadpaal is te vinden bij het Am K√∂llnischen Park in Berlijn. In totaal zullen er zo’n 220 nieuwe laadpunten bijkomen.

Het beheer van deze laadpunten ligt tot en met halverwege 2020 bij het Nederlandse Consortium. Pas in 2016 wordt er door de Berlijnse senaat gekeken of er nog meer laadpunten zullen volgen. Wat dit financieel met zich mee brengt is nog niet bekend.

Alliander heeft naast Duitsland ook nog meerdere laadpaalprojecten in het buitenland. Het consortium is ook actief in Belgi√ę en er zijn daarnaast ook plannen om verder uit te breiden in Duitsland. Fastned, een ander Nederlands bedrijf, maakte vorig jaar al bekend dat het meewerkt bij het aanleggen van een grote corridor van laadstations dwars door Duitsland richting Oostenrijk en Denemarken. Hiervoor heeft het bedrijf een Europese Subsidie ontvangen.