Verkoop uw auto gratis voor de beste PRIJS!

Mogelijk krachtiger motoren in de Formule 1

F1 motor

De problemen bij Renault in het team van Verstappen zijn de laatste 2 weken vast niet aan u voorbij gegaan. Toch is er mogelijk goed nieuws voor de Formule 1, namelijk een aanpassing in de motoren. 

 

Motorfabrikanten willen in 2017 toewerken naar een krachtiger motor in de Formule 1. De huidige V6-turbomotor zou dan vervangen worden door een motor met 1000 Pk. Dat is beduidend meer vermogen dan zijn voorganger.

De reden voor deze aanpassing is het ongenoegen in de “koningsklasse”. De huidige krachtbron maakt te weinig herrie, waardoor het minder aantrekkelijk is voor de kijker, aldus Formule 1-baas Bernie Ecclestone. Een krachtiger motor betekent meer lawaai en dat zou voor meer sensatie moeten zorgen. Het moet echter wel betaalbaar blijven voor de teams.

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff zijn er al gesprekken gevoerd tussen de vier leveranciers Mercedes, Ferrari, Renault, Honda. “We praten al een tijdje over een motor van 1000 Pk. Het is een spectaculair idee dat we verder gaan uitwerken.”