Verkoop uw auto gratis voor de beste PRIJS!

Kleine occasions zeer populair

 Occasions

Occasions uit het A-segment zijn steeds populairder onder de consument. De verkoop van deze oude, kleine bolides is in de laatste jaren met 60% gestegen. Dit blijkt uit cijfers van het VWE.

 

Autohandelaren verkopen occasions uit dit segment steeds sneller. Dat werd gisteren duidelijk nadat het VWE (voertuiginformatie en -documentatie) met cijfers naar buiten kwam. De kleinste categorie voor auto’s is in de laatste jaren steeds populairder geworden onder de consument. In 2011 werden er 26.527 auto’s verkocht met een leeftijd van 13 tot 20 jaar oud. Afgelopen jaar steeg dit aantal nog eens met 60% en waren het er 42.535. In het afgelopen kwartaal is dit aantal nog eens met 13% gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Naast het feit dat er steeds meer auto’s uit dit segment worden verkocht, worden de auto’s ook steeds sneller verkocht. De gemiddelde statijd is flink gedaald. In 2012 was dit gemiddeld 63 dagen. Dit is gedaald naar 50 dagen. Voor auto’s uit dit segment met een leeftijd van 19 jaar is de gemiddelde statijd zelfs nog maar 42 dagen. Eerder was dit 70 dagen.

 

De reden hiervoor lijkt te maken te hebben met de onkosten van de auto. Veel consumenten zijn op zoek naar goedkope auto’s. Door het lage gewicht zijn de wegenbelasting en het verbruik van de auto erg laag. Daarnaast zijn de onderhoudskosten vaak te overzien en zijn de grootste onkosten al achter de rug. De auto’s zijn vooral populair onder de mensen met een leeftijd tussen de 26 en 35 jaar oud.

Cijfers VWE