Verkoop uw auto gratis voor de beste PRIJS!

Kan Renault concurreren met Williams in Shanghai

fotoAls het aan motorleverancier Renault ligt kunnen zowel Red Bull Racing als Toro Rosso van Max Verstappen aankomend weekend bij de race van China goede zaken doen. Door een verbetering in de topsnelheid zouden de teams moeten kunnen concurreren met de wagens van Williams.

 

Directeur operationele zaken van Renault, Remi Taffin, voorspelt nog meer stappen vooruit aankomend weekend. “We hebben ons intensieve programma doorgezet waarmee we na de GP van Australië startten en daar zullen we in Shanghai verdere resultaten van zien.” (Motorsport.com)

In de afgelopen race van Maleisië eindigden alle rijders met een Renault-motor (Verstappen, Carlos Sainz, Daniil Kvyat, Daniel Ricciardo) direct achter het duo van Williams. Zij eindigden op een 5e en 6e positie.

Taffin meent veel vertrouwen te hebben voor de race van aankomend weekend. “Er zijn verbeteringen doorgevoerd en we hopen nu nog hoger te kunnen eindigen. Toro Rosso heeft laten zien dat het een goede basisauto heeft en de coureurs zijn vol vertrouwen. Problemen van Red Bull tijdens de vorige race zouden ook voorbij moeten zijn.”

De verbeteringen zitten vooral in de topsnelheid van de Renault-motor. “In Maleisië hielden we nog wat in reserve omwille van de betrouwbaarheid, maar nu kunnen we wat agressiever zijn op dat gebied. We hopen hierdoor wéér punten te pakken in China,” aldus Taffin.