Verkoop uw auto gratis voor de beste PRIJS!

Gevolgen verhoging diesel en lpg enorm

Sinds de verhoging kiezen steeds meer transporteurs ervoor om over de grens te tanken. In cijfers van het CBS komt naar voren dat er in de eerste tien maanden van 2014 ruim 453 miljoen liter diesel en 96 miljoen liter lpg minder is getankt dan in de periode het jaar ervoor.

tanken

Door deze rampzalige cijfers zijn vooral pomphouders in de grensstreken van het land in de problemen gekomen. Volgens de belangengroepen was er begin 2014 al sprake van een verlies op de dieselafzet van gemiddeld 30 procent. Hierdoor zijn de pompstations genoodzaakt om maatregelen te nemen zoals het interen op eigen vermogen, bezuinigen op personeel, ombouwen naar een onbemand station of de openingstijden aanpassen.

Zowel de Bovag als Beta staan al een langere tijd bekend als tegenstanders van de accijnsverhoging. Stichting Accijnsclaim Pomphouders staat vandaag voor de rechter samen met twee pomphouders om de rechtmatigheid van de verhoging aan te vechten. Ze claimen een compensatie voor de negatieve gevolgen van de verhoging.