Verkoop uw auto gratis voor de beste PRIJS!

Ford introduceert snelheidsbegrenzer in S-MAX

Ford heeft een nieuw staaltje techniek toegepast in het laatste model, de S-MAX. Het gaat om een zeer intelligente snelheidsbegrenzer die ervoor moet zorgen dat het aantal snelheidsovertredingen afneemt. 

 

De zogenaamde Intelligent Speed Limiter (ISL) werkt met een camera aan boord van de auto. Het scant verkeersborden en houdt hiermee in de gaten of de bestuurder bijvoorbeeld zou moeten afremmen. Het systeem kan vooraf door de bestuurder worden ingesteld op een maximumsnelheid. Wanneer blijkt dat de auto harder rijdt dan de snelheid op de verkeersborden grijpt het systeem in door de auto langzaam van vaart te laten minderen. Gek genoeg remt de auto niet, maar wordt de brandstoftoevoer tijdelijk beperkt.

Mocht de bestuurder het systeem willen omzeilen dan is dat mogelijk door het gaspedaal verder in te trappen. ISL zal voor het eerst worden toegepast in de nieuwe S-MAX en maakt gebruik van twee reeds bestaande technieken: Adjustable Speed Limiter en Traffic Sign Recognition.

De snelheidsbegrenzer is het meest effectief bij snelheden tussen de 32 en 192 km/h. Volgens Stefan Kappes, Europese Veiligheidsafdeling Ford, kan het systeem een bepaalde stressfactor van onbewust te hard rijden verminderen.