Verkoop uw auto gratis voor de beste PRIJS!

Chrysler stopt definitief in Engeland

ypsilonFiat Chrysler Automobiles heeft gisteren het vertrek van het merk Chrysler uit het Verenigd Koninkrijk aangekondigd. Door slechte verkoopcijfers zal het Amerikaanse merk straks niet meer te vinden zijn op de Europese markt.

 

In 2017 zal Chrysler definitief van de Britse markt verdwenen zijn, aldus deputy managing director Karl Howkin van Fiat Group UK. Vanaf heden wordt de verkoop van nieuwe auto’s ook al gestaakt.

De hoofdreden voor het vertrek zijn de tegenvallende verkoopcijfers. Afgelopen jaar verkocht Chrysler slechts 1.982 auto’s in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is het modellengamma, bestaande uit Ypsilon, 300C en Grand Voyager, ver uitgedund. De twee laatstgenoemde stonden al niet meer op de prijslijst. Enkel de Ypsilon is op speciaal verzoek nog verkrijgbaar.

Fusiepartner Lancia verkeert in dezelfde problemen als Chrysler en zal zich ook moeten terugtrekken van de Britse markt. De focus ligt dus vooral nog op de Ypsilon en zal enkel verkrijgbaar zijn in thuisland Italië. In Nederland was het merk in 2010 al verdwenen. Voor onderhoud kunnen eigenaren van een Chrysler terecht bij Fiat-dealers.