Een auto importeren vanuit Duitsland? Lees hier hoe je dit voor elkaar krijgt

Een auto importeren vanuit Duitsland vraagt dat je als klant wel de benodigde informatie doorneemt. Wat is bijvoorbeeld het kostenplaatje? Welke documenten heb je hiervoor nodig? Dit zijn vaak een aantal belangrijke zaken die men vergeet als het gaat om autohandel. Auto importeren vanuit Duitsland is relatief goedkoper dan een nieuwe auto aanschaffen op de Nederlandse markt, dat is bekend. Maar weet je ook hoe je dit eigenlijk voor elkaar krijgt? Als het antwoord ‘nee’ is, lees dan snel verder. Wij helpen jou op weg met een auto importeren vanuit Duitsland!

Wat je moet weten over het importeren van een auto vanuit Duitsland

Als je aan het overwegen bent om een (nieuwe of tweedehandse) auto te importeren uit Duitsland, dan moet je als allereerste een volledige kostenoverzicht maken van het gehele proces. Dit houdt in dat je dus ook opzoekt wat de auto gaat kosten nadat je hebt ingevoerd. Auto invoeren in Nederland is namelijk niet zo goedkoop als je denkt! De kosten van een auto invoeren in Nederland zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de aankoopprijs, transportkosten, RDW Keuring en uiteraard de de grootste kostenpost de BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen).

Meer informatie over de aankoopprijs en transportkosten 

Bij de aankoopprijs is het zeker een goed idee om te onderhandelen over de prijs, omdat dit heel normaal is in Duitsland. Laat je dus vooral niet afschrikken door een verkoper die zegt dat je niet kunt onderhandelen over de prijs. In de meeste gevallen kun je zeker nog wel onderhandelen, mits je het goed doet. De transportkosten van de auto zelf zijn natuurlijk afhankelijk van waar de auto zich precies bevindt en hoe je het zelf wil transporteren. Auto invoeren in Nederland kan je namelijk zelf doen, mits de auto het juiste transportkenteken bevat. Auto invoeren in Nederland kan je ook laten doen door een autoambulance of verzekerd laten transporteren.