Verkoop uw auto gratis voor de beste PRIJS!

Auto's minder zuinig dan gedacht

Verbruikmonitor

Consumentenbond meldt dat auto’s in de praktijk minder zuinig zijn dan fabrikanten doen voorkomen. Uit de zogenaamde Ecotest blijkt dat 15 tot 20 procent minder zuinig uitvalt vergeleken met de officiĆ«le metingen.

 

Gemiddeld 15 tot 20 procent van de auto’s op de Nederlandse wegen rijdt minder zuinig dan dat er door de fabrikanten wordt verteld. De officiĆ«le metingen wijken bij hybride auto’s nog meer af, namelijk 30 tot 50 procent. Dat meldt de consumentenbond vandaag.

Deze cijfers zijn afkomstig uit de zogenaamde Ecotest van de consumentenbond in samenwerking met de Duitse Automobilistenvereniging ADAC. De bond beweert dat fabrikanten verouderde tests gebruiken en er bovendien alles aan doen om gunstige cijfers te krijgen zodat de auto’s aantrekkelijker worden voor de zakelijke rijder. Des te zuiniger de auto, des te lager de bijtelling.

De betrouwbaarheid van de fabrikanten werd al eerder in twijfel gesteld. Zo bleek dat testauto’s lichter werden gemaakt en de bandenspanning hoger, zodat de auto zo min mogelijk weerstand heeft tijdens de test.