Verkoop uw auto gratis voor de beste PRIJS!

Auto verkopen tips

Gaat u uw auto online verkopen? Waar moet u dan op letten en wat heef u hiervoor nodig? Gratisuwautoverkopen.nl helpt u graag bij het verkopen van uw auto! In dit bericht halen wij wat voorbeelden naar voren waar u tegen aan kunt lopen wanneer u uw auto op het internet aanbiedt.

auto verkopen tips

Ik wil mijn auto verkopen en ik zoek nuttige tips

U gaat uw auto verkopen. Voor de meesten is dat de eerste keer en dus helpen wij u graag hierbij. In de afgelopen jaren is er veel veranderd in de autoverkoop. Internet heeft daar een belangrijke rol bij gespeeld en de drempel ligt nu veel lager. Het is namelijk heel eenvoudig om uw auto aan online aan te bieden. Het voordeel ten opzichte van u auto aan een dealer verkopen is dat u veel sneller veel meer mensen bereikt. De kans dat er een goed bod op de auto komt is daarmee veel groter natuurlijk.

De volgende stap is kiezen waar u uw auto aan biedt. Op het internet kunt u genoeg websites vinden die voor u de auto aanbieden. De vraag is, wat is voor u belangrijk? Gratisuwautoverkopen.nl heeft hiervoor een onderzoek gedaan naar de behoeftes van mensen die hun auto willen verkopen:

 • De meeste mensen verkopen hun auto voor de eerste keer.
 • De reden van de verkoop is in de meeste gevallen dat er een nieuwe auto komt of dan wel dat men een taxatie wilt van de auto.
  Bij Gratisuwautoverkopen.nl kunt u uw auto gratis laten taxeren.
 • Als wij vragen waar zou u uw auto verkopen dan antwoord 90% Marktplaats. Het meest toegankelijk voor iedereen.
  Het nadeel van marktplaats is dat het geen serieuze biedingen zijn en je nooit weet aan wie je je auto verkoopt. Gratisuwautoverkopen.nl geeft u een gegarandeerd bod en u heeft enkel te maken met professionele en erkende autohandelaren.
 • Mensen vinden GRATIS adverteren belangrijk. Wie wilt er tenslotte betalen om te adverteren?
  Zoals onze naam al zegt; bij ons kunt u uw auto gratis aanbieden. De gehele service is kosteloos.
 • De ervaring van andere mensen vind men zeer belangrijk. Niemand wilt natuurlijk zaken doen met een organisatie die veel negatieve recensies heeft.
  Gratisuwautoverkopen.nl bestaat deze maand 1 jaar en heeft in die tijd een hoop recensies verzameld. Wij hebben een klanttevredenheid  van ruim 82% op de verkochte auto’s. Natuurlijk worden sommige auto’s ook niet verkocht, bijvoorbeeld als de vraagprijs niet behaald wordt.
 • We hebben net als elk ander bedrijf ook te maken met annuleringen. Gemiddeld is dit percentage erg laag maar het leert ons ook om de communicatie tussen beide partijen te verbeteren. Een voorbeeld is dat de auto niet is omschreven zoals die eruit ziet. Daarom vragen wij u altijd om de auto zo zorgvuldig mogelijk te beschrijven zodat de koper niet voor verassingen staat. Op die manier kunnen wij de bieding ook garanderen.
 • Misschien wel het allerbelangrijkste is de bieding op de auto. U wilt natuurlijk het hoogste bod ontvangen op de auto of dan wel een bod wat dicht bij uw vraagprijs in de buurt komt.
  Gratisuwautoverkopen.nl gaat altijd voor het hoogste bod en streeft er ook naar om deze aan u voor te leggen. De ene auto ligt nou eenmaal beter in de markt dan de andere, maar wij zullen u nooit lastig vallen met “onzin-biedingen”. Biedingen die ver onder doen voor de vraagprijs leggen wij naast ons neer en gaan vervolgens voor een betere prijs onderhandelen. Wij vragen u daarom altijd naar een uiterste prijs zodat we weten waar we naar toe moeten met de prijs..
 • “Ik wil een gegarandeerd bod en het liefst de auto zo snel mogelijk verkopen.”
  Uit de enquête is gebleken dat mensen vaak snel geld willen hebben voor hun auto. Geheel logisch. Bij Gratisuwautoverkopen.nl wordt de auto gemiddeld binnen een dag verkocht met een recordtijd van 28 minuten. Daarnaast zijn de biedingen die we afgeven gegarandeerd. U hoeft dus niet meer te onderhandelen over de prijs.

Tips auto verkopenHoe verkoop ik mijn auto

 

Hoe verkoopt u een auto op gratisuwautoverkopen.nl? Aanmelden is zo gedaan. Lees hier meer over hoe het werkt. De aangemelde auto wordt vervolgens aan een veiling toegevoegd waarop geselecteerde afnemers uit heel Nederland op uw auto gaan bieden. Mocht u bij een goed bod akkoord gaan, krijgt u dit per mail bevestigd. Zowel de koper als de verkoper van de auto krijgen dezelfde mail. De afhandeling vindt plaats op de locatie gekozen door de verkoper van de auto. Als tussenliggende partij geven wij u graag nog wat tips mee voor het afronden van de verkoop:

Overschrijving
Het overschrijven van een auto kan gedurende kantooruren bij bijvoorbeeld een postkantoor. Houdt dus rekening dat wanneer u een afspraak maakt met een afnemer dat het binnen deze uren valt zodat je de overschrijving van de auto direct kan afronden.


Autopapieren

Voor de verkoop van uw auto zijn de autopapieren van essentieel belang. U dient de volgende papieren mee te nemen bij de verkoop:

Kentekenbewijs 1A: voertuigbewijs
Kentekenbewijs 1B: tenaamstellingsbewijs
Kentekenbewijs 2: overschrijvingsbewijs

Vergeet deze papieren niet. Zonder de papieren is de verkoop niet mogelijk.

N.A.P. gegevens
Nationale Auto Pas, oftewel de kilometerregistratie van de auto. Wordt zo goed als nooit om gevraagd tenzij er wordt getwijfeld aan de kilometerstand.

Vrijwaarden
Auto’s worden direct gevrijwaard op locatie. Denkt u er wel aan dat hiervoor ook de autopapieren verplicht zijn. Ook wanneer u een sloopauto verkoopt zal deze per direct gevrijwaard worden.

Plusunten
In de autoverkoop zijn er een aantal dingen erg belangrijk die de prijs van de auto kunnen bepalen. Het ene model ligt natuurlijk beter in de markt dan de andere, maar bepaalde opties in een auto kunnen de waarde enorm omhoog halen:

–   Airco (airco’s zijn zeer geliefd)
–   Nieuwe apk (wanneer een APK afloopt is er vaak iets mis)
–   Navigatie