Verkoop uw auto gratis voor de beste PRIJS!

Apple en Google serieuze concurrentie autobranche

showSinds de aankondiging van Apple en Google, om ook de automarkt te betreden, is de autobranche zeer benieuwd naar de plannen van deze twee giganten. Ze worden gezien als serieuze concurrenten.

In 2020 wil zowel Apple als Google zich laten gelden in de autobranche. Apple komt met een elektrische auto terwijl google een zelfrijdende auto op de weg wilt hebben. Dit werd dinsdag bekend op de autoshow in Gèneve.

BMW verkoopdirecteur Ian Robertson is zich bewust van de plannen maar besluit dat de autobranche een complexe markt is. Echter vindt hij dat ze niet onderschat moeten worden.Topman Martin Winterkorn van Volkswagen denkt dat het snel kan gaan als de bedrijven de plannen doorzetten. Een eventuele samenwerking sloot hij tevens ook niet uit.

google autoVoor Tesla en GM wordt het hierdoor een spannende tijd. Beide fabrikanten werken momenteel aan nieuwe elektrische auto’s en hopen deze over twee jaar op de markt te brengen. Ze hopen hiermee de concurrentie voor te blijven.

Mercedes-Benz CEO Dieter Zetsche meent niet wakker te liggen van de plannen van de twee giganten. Volgens hem zou Apple ook niet wakker liggen wanneer Mercedes of Daimler aankondigde smartphones te gaan bouwen.