Verkoop uw auto gratis voor de beste PRIJS!

Alcoholslot gevaar in het verkeer

Alcoholslot

Foto: Autoweek

Onlangs kreeg een bestuurder te maken met een defect aan zijn alcoholslot waardoor de auto midden op de snelweg uitviel. Levensgevaarlijk natuurlijk. RDW staat voor een raadsel. 

 

Het alcoholslot is natuurlijk ingevoerd om de verkeersveiligheid te verbeteren. Afgelopen week bleek helaas dat het ook levensgevaarlijk kan zijn. Een bestuurder, die anoniem blijft, kwam in de problemen op de snelweg terwijl hij 120 km/u reed. Het alcoholslot zorgt er normaal gesproken voor dat de auto niet gestart kan worden. In dit geval viel de rem- en stuurbekrachtiging uit tijdens het rijden waardoor de auto moeilijk tot stilstand kwam. Pas wanneer de bestuurder opnieuw blaast, kan de auto opnieuw worden gestart. Al rijdend is dit natuurlijk levensgevaarlijk.

Volgens de bestuurder was het niet de eerste keer dat hem dit overkwam. RDW erkent eerdere storing gevallen maar meent zoiets nog nooit mee te hebben gemaakt. “Het zou niet moeten kunnen dat je hele auto uitvalt tijdens het rijden. Dat is gevaarlijk”, aldus een woordvoerder van de RDW tegen de NOS.

Het CBR is verantwoordelijk voor de sloten. Bestuurders die teveel hebben gedronken kregen tot op heden een alcoholslot. Echter werd er vorige maand besloten door de Raad van State  dat er geen alcoholslot-programma meer mag worden opgelegd. Automobilisten die er al een hadden houden het apparaatje wel.

Inmiddels heeft het CBR contact gezocht met de bestuurder en er volgt een nader onderzoek.