Verkoop uw auto gratis voor de beste PRIJS!

Aantal hybride auto's gestegen in Nederland

Ten opzichte van de laatste vijf jaar is het aantal hybride auto’s in Nederland verviervoudigt. In het afgelopen jaar is het aantal gestegen naar 156.000 auto’s.

 

Vanmorgen kwam het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) met deze cijfers. Twee procent van alle personenauto’s in Nederland is nu een hybride auto. In het jaar 2009 was het aantal nog maar een half procent. In deze calculatie worden geheel elektrische auto’s ook meegerekend. Vorig jaar zijn er in totaal 30.000 hybride auto’s bijgekomen.

Echter was de grootste stijging in het jaar daarvoor. In 2013 was er sprake van een stijging van 47.000 hybride auto’s. Dit kwam voornamelijk door de 0% bijtelling en de vrijstelling van BPM. Inmiddels is de fiscale regelgeving aangescherpt en daardoor is de groei met 34% gedaald in 2014.

Vooral onder de bedrijven is de auto zeer populair. Drie kwart van alle aangeschafte hybride auto’s in 2014 werden gekocht door een bedrijf. Ruim de helft van het totaal aantal hybride auto’s staan op naam van een bedrijf.

Bron: CBS

Bron: CBS